Sukukirjat

Voit tilata sukukirjoja helposti verkkokaupastamme

https://holvi.com/shop/Lempiaistensukuseura/

Lempiäisten sukua Lappeella ilmestyi vuonna 1999.
Juuret kaskimaitten mullassa, Rautjärven Lempiäiset ilmestyi vuonna 2007.
Uudenkirkon Vitikkalan ja Jorolan kylän Lempiäiset ilmestyi vuonna 2013

Lempiäisten sukua Lappeella


Kirja kertoo Suur-Lappeen alueella 1600 -luvun loppupuolella esiintyneen Lempiäisten sukuhaaraan kuuluvien henkilöiden olemassaolosta ja vaiheista 1900 -luvun lopulle asti. Tutkimuksen lähtökohtana voidaan pitää Jöran Jöraninpoikaa, jonka nimi esiintyy ensi kerran Lappeen Kasukkalassa Pusanhovissa.

Tämän sukuhaaran pääasiallinen asuma-alue käsittää koko Suur-Lappeen ja Nuijamaan pitäjän, nykyisen Lappeenrannan kaupungin.

Kirjassa on 314 sivua, hinta 34 €.
 

 

 

Juuret kaskimaitten mullassa, Rautjärven Lempiäiset


Kirja kertoo Rautjärven pitäjän historiaa ja valottaa niitä olosuhteita ja elämäntapoja, joiden mukaisesti esivanhempamme ovat joutunee elämään menneitten vuosisatojen kuluessa, aina kivikaudesta nykypäivään.

Rautajärven Lempiäisten suku on tutkimuksen kohteena, mutta siihen liittyy myös lähes 50 muuta sukua, jotka ovat avioliiton kautta tulleet Lempiäisten sukuun.

Kirjassa on 352 sivua, hinta 45 €.

 

 

 

Mikko Lempiäinen ja hänen sukunsa


Kirja kertoo Mikko Villenpoika Lempiäisen sukuhaarasta, joka alkaa 1600 -luvulla Uudenkirkon Lempiälän kylästä. Mikko syntyi Sykiälän kylässä, josta sukuhaara levisi sodan jälkeen ympäri Suomea.

Ihmisten elämää kuvataan menneinä aikoina, niin arjessa kuin juhlassakin, surun ja ilon päivinä. Kaija Karvinen on riimitellyt henkilökuvauksia hauskasti rnomuotoon.

Kirjassa on 118 sivua. Painos loppu.

 

 

Uudenkirkon, Vitikkalan ja Jorolan kylän Lempiäiset

 

Tämä kirja kertoo Uudenkirkon pitäjän Vitikkalan ja Jorolan rannikkokylien asukkaiden elämänvaiheista 1720-luvulta evakkotaipaleen päättymiseen.

Kirja kuvaa asukkaiden vuosikymmenet kestänyttä rauhaisaa ja välillä sotaisaakin rinnakkaiseloa inkeriläisten ja pietarilaisten kesken. Historiallista aikajännettä syventää katsaus keisarivallan ankariin otteisiin köyhyydestä ja maaorjuudesta. Evakkotaipaleet irrottivat suvut juuriltaan.

Ajan saatossa suku sopeutui eri heimokulttuureihin uusissa sijoituspaikoissaan.

Kirjassa on 400 sivua, hinta 40 €.